ЕТО КОГА Шумахер ще излезе от кома!

Всичко може да се промени за момент, казва изтъкнатият специалист доктор Уве Келер
Михаел Шумахер ще излезе от кома едва когато оттокът в мозъка му намалее и съответно отмине опасността от увреждане. Това каза изтъкнатият професор Уве Келер, неврохирург в клиниката в гр. Хамбург, пред вестник „Билд“.
Както знаете, легендата на Формула 1 падна лошо по време на ски ваканцията си и въпреки че в първите минути след удара в скала, е била в съзнание, след това е изпаднала в кома. Лекарите вече направиха 2 животоспасяващи операции на Михаел и го поддържат умишелно в бъзсъзнание, като се очаква това да продължи така още около 2 седмици. Никой обаче не се наема с категорична прогноза.
Келер обаче заяви, че семейството на Шуми вече може да се чувства малко по-спокойно, тъй като при подобни случай важни за оцеляването са първите 4 дни, а те вече минаха.
Специалистът обяснява, че е важно да се премахне оттокът, а чрез състоянието на кома се понижавало налягането. Намалявала се и околната темпаратура с цел да няма допълнителни увреждания. Сериозността на травмата обаче предразполагала към усложенения, а най-вероятно Михаел ще остане инвалид за цял живот, като има огромен риск да е увредил безвъзвратно зрението си.
„Лечението може да претърпи промяна във всеки един момент“, завършва хирургът, който припомня, че борбеността на организма е ключова, а Шумахер е силен характер и затова вярва, че легендата ще преодолее това житейско препятствие.
От „Ферари“ пък вчера почетоха рождения ден на Шумахер, като от бившият му отбор събраха фенове пред болницата в Гренобъл
.Травмите по мозъка на Шумахер са изключително тежки
Източник: zasada.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *