ЧУДОВИЩЕН СКАНДАЛ РАЗТРЕСЕ ЕДНО ОТ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ СОФИЙСКИ УЧИЛИЩА! НЕ ПУСКА КОКАЛА!

ЧУДОВИЩЕН СКАНДАЛ РАЗТРЕСЕ ЕДНО ОТ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ СОФИЙСКИ УЧИЛИЩА! НЕ ПУСКА КОКАЛА!

Директорът Милка Митева. Снимка: Музикална академия

Директорът на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ е несменяем.

Милка Митева управлява училището 24 години – затова се възмути независимият депутат Георги Кадиев, който зададе парламентарен въпрос на министър на културата Вежди Рашидов по темата, пише офнюз.бг.

Кадиев изтъкна, че по закон на всеки 5 години трябва да се провежда конкурс за директор на училище, а такъв в Любомир Пипков не е имало.

„В училището има сериозни проблеми, скандали и уволнения на двама учители – Виденова и Стоянва и искания за оставка на директорката“, обясни Кадиев.

Министър Рашидов му отговори само така: „Директорът Милка Митева е направила много и е пред пенсия, да я изпратим с уважение“. На което последваха ръкопляскания от депутати в залата. Георги Кадиев се възмути как може да се аплодира нарушение на закона от народните представители, тъй като по закон конкурсите за директори са задължителни на 5 години.

Милка Митева е родена 1953 година, в момента е на 63 години и трябва да се пенсионира. Тя управлява Музикалното училище от 1972 година след проведен конкурс.

Преди години отново имаше брожения за нейния пост.

В декларация от Съюза на българските музикални и танцови дейци тогава бяха поискали да бъде спазен законът за закрила и развитие на културата от Министерството на културата, и да бъде обявен конкурс за директор на музикалното училище Любомир Пипков. Няколко пъти въпросът е поставян пред Министерство на културата, без резултат до момента.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *