СЛУЧВА СЕ НЕЩО, ТЕЖЪК ЧЕРЕН ДИМ ОБГРЪЩА ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ГРАД! ПЪРВО ВИДЕО, ПО УЛИЦИТЕ ГОРЯТ

СЛУЧВА СЕ НЕЩО, ТЕЖЪК ЧЕРЕН ДИМ ОБГРЪЩА ГОЛЯМ БЪЛГАРСКИ ГРАД! ПЪРВО ВИДЕО, ПО УЛИЦИТЕ ГОРЯТ

Дим в небето над Пловдив. Вече обичайна гледка, особено ако живеете в близост до някоя от ромските махали.

Черният пушек сигнализира едно – там се горят автомобилни гуми, за да бъде изкаран металът от тях, а след това да бъде продаден на някой пункт за вторични суровини, информира Trafficnews.bg.

Сигналите за дима не са малко, често създават притеснението за пожар. Могат да бъдат забелязани по всяко време на деня, но най-често вечер.  Близо до пътното платно гори големият огън, в който са нахвърляни гумите, както и събралите се около него хора. „Проблемът е, че полицията е безсилна. Те могат само да наминат и да ги предупредят, без да има последствия. Мисля, че контролът от страна на полицията трябва да се затегне и наистина хората около тези махали да живеят по-спокойно“, коментира жител. 

Това обаче не е първият, а едва ли ще бъде и последният сигнал, който се получава по темата. Изглежда, не само полицията е безсилена, но и общинските власти. В Столипиново също всеки ден се подготвят клади за гуми.Недоволен гражданин дори е изпратил жалба до кметството на район „Източен“. Отговорът, който получил, е повече от любопитен.

От кметството поне признават, че в „определени моменти“ се горят гуми, което е нарушение на Наредбата за околната среда. Според администрацията случаите най-често са дело на непълнолетни лица от ромски произход. Те обаче „много рядко“ могат да бъдат заловени, защото паленето се извършва… в часове извън работното време! Колко некоректно от страна на тези проблемни млади хора да горят гуми не от 8 до 17 ч. през работните дни, а когато си решат.

Най-често вечер, когато, изглежда, няма кой да им обърне внимание и да вземе мерки. Обръща се внимание на това и че Районната администрация, заедно с Шесто РПУ, Общинска охрана и Пловдивски общински инспекторат в продължение на вече 2 години извършват съвместни проверки за палене на гуми и изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места. Това е хубаво. Но резултатите къде са? Може би санкциите не са достатъчно високи, а може и да няма санкционирани. Ясно е само, че димът е налице. 

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *