Шокова аномалия на времето днес! Ще има рязко затопляне!

Шокова аномалия на времето днес! Ще има рязко затопляне!

Минималните температури днес ще са предимно между минус 2 и 3 градуса. В петък през деня ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина – до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 9 и 14 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се появи разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода е 8 – 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В събота и неделя ще бъде топло за сезона, с минимални температури от около нула до 5-6 градуса и дневни в събота от 10 до 15, а в неделя от 11 до 16 градуса. На места в низините са възможни и малко по-високи стойности.

В понеделник облачността ще се увеличи. Минималните температури ще бъдат от  1 до 6 градуса, а дневните ще се понижат, но все още ще бъдат над обичайните за месеца, от 8 до 13 градуса.

Вятърът през деня ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – временно силен. С него ще нахлува по-студен въздух.

Привечер вятърът ще отслабне.

Според сегашните сценарии, във вторник облачността ще бъде значителна, а дневните температури ще са от 2-3 градуса в Добруджа и Лудогорието до 10-11 в крайните южни райони.  на места ще превали слабо.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *