Банките са в паника! Доларът се срина, всички хора трябва да се готвят за…

Банките са в паника! Доларът се срина, всички хора трябва да се готвят за...

Последните месеци финансовите пазари не само в САЩ, но и в целия свят заемат изчаквателна позиция. Причината са изборите за президент на САЩ. Оказва се, че много от американските банки, включително Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase и Goldman Sachs, вече са готови за евентуален шок на финансовите пазари след изборната нощ. Повечето от тях се осланят на опита, който преживяха с Brexit.

Още на следващия ден след гласуването S&P 500 падна с 3.6%.

Morgan Stanley посъветва сътрудниците си да разгледат въпроса за т.нар. stop loss – инструмент за спиране на сделка при достигане до определена цена с цел минимизиране на загубите.

Трейдърите очакват около 2% колебание в цената на акциите на американската борса в първия ден след изборите. Някои банки прогнозират по-рязко падане в случай, че новият президент бъде Доналд Тръмп. По оценка на Citigroup, победата на Тръмп може да провокира поевтиняване между 3% и 5% на S&Р 500.

В понеделник фондовата борса в САЩ отчете ръст, след като ФБР заяви, че няма да подведе под отговорност Хилари Клинтън относно скандала с нейната кореспонденция.

Morgan Stanley и Goldman Sachs вече заявиха, че веднага след изборите ще проведат заседание със своите ключови клиенти.

Над половината от мениджърите, работещи на Фондовата борса в САЩ, очакват нестабилност на пазар в резултат на изборите, сочат данните от проучване на социологическата агенция Northern Trust.

Днес вечерта (бел. ред. 8 ноември) J. P. Morgan ще извика в офиса си в Ню Йорк допълнителен брой брокери, които да обслужват азиатския пазар, ако обемът сделки там отчете ръст.

Източник: bradva.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *