Разстреляли лейтенанта на Митьо Очите от "Бандата на кирките", защото изпял големи риби от ъндърграунда

Разстреляли лейтенанта на Митьо Очите от "Бандата на кирките", защото изпял големи риби от ъндърграунда

Убитият наркодилър Иван Попов, по прякор Костов е нападнат от трима мъже до страничния вход на заведение „Омара" в Поморие. Разстрелян е в главата и е починал на място. Тялото на разстреляния все още е в заведението. На място е и съдебният лекар от Бургас Косьо Янков, който извършва експертизи, съобщи Флагман.Бг.Жертвата се прочу с опитите си да оглави бизнеса с наркотици по Черноморието след ареста на Димитър Желязков – Митьо Очите, твърди бургаският сайт. Той първоначално гравитираше около несебърския бос, ръководейки наказателна бригада срещу провинили се дилъри.

Групата на Костов прибягвала до отвличания, принуда, унищожаване и повреждане на автомобили, нападения – отличаващи се с особена дързост и цинизъм. При обиските тогава са открити и иззети множество телескопични палки, ножове, мечове, брадва, метални боксове и наркотици, съобщиха при арестите от МВР.

През октомври 2007 г. Иван Попов е признат за виновен като лидер на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и получава 3 години ефективно. Присъдата е под минимума, тъй като делото минава по съкратената процедура. Хората му се споразумяват с прокуратурата и получават по-леки наказания.

Той бе сочен и за член на прочулата се из цялата страна "Банда на кирките". Тя се появи по времето, когато Митьо Очите и хората му бяха тикнати в затвора. Полицията търси собственика на червен „Опел", намерен край м. с. Черно море с отворени врати, изоставен край пътя. Възможно е убиецът да е пътувал с него. В Поморие пристигнаха приятели на Иван, които научили от Флагман.Бг, че е убит. Те са учудени от трагедията. Твърдят, че Костов не се е занимавал с нищо лошо.

Костов бе задържан за пореден път само преди 20 дни, а след това бе пуснат. 33-годишният бургазлия бе заловен с различен асортимент наркотици при обиск на колата му – "Порше Кайен". При последвало претърсване на апартамента на престъпника в ж. к. „Славейков" са открити още различни видове дрога – пико и марихуана.

По време на задържането си, запознати твърдят, че е изпял големи риби от ъндърграунда. Според тях, това може да е основна причина за разстрела, тъй като Иван е издал и дилъри, и главатари.

Персоналът на заведение "Омара" е в шок. Пред входа стои една от сервитьорките, която не спира да ридае. Според запознати с делата на ъндърграунда 33-годишният Иван имал собствена бригада бабаити за мокри поръчки. Заедно с „лимонките си” той обикалял града със сиво Ауди. Най-често ги засичали в ж. к. „Изгрев” и ж. к. „Славейков”. /БЛИЦ
 

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *