Ахмед Доган отличен с медал за храброст! Ето защо

120307202907-460x325

реклама:

 

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган бе награден с медал за храброст от водача на европейските либерали Грейм Уотсън

Лидерът на ДПС в сянка Ахмед Доган бе награден с медал за храброст заради големия му принос за развитието на либерализма в България. Решението да наградят Доган е взето след опита за атентат  срещу него на 19. 01. 2013 година.

реклама:

По време на конференцията на ДПС, на която Ахмед Доган подаде оставка, бе насочен срещу него пистолет от делегата Октай Еминахмедов. На това представително събитие присъства и Грейм Уотсън и стана свидетел на опита за покушение.

Наградата бе връчена на сегашния лидер на ДПС Лютви Местан, който ще я предаде на наградения Почетен лидер на ДПС.

реклама:

Лютви Местан и Грейм Уотсън се срещнаха в София на форум под домакинството на ДПС. На него бе обсъдено сегашното положение на Европейския съюз по повод бежанската криза. Европа трябва да е пъстра и разширена, а не затворена в себе си, заяви Лютви Метан. Всяка изолация на ЕС носи голяма нестабилност и повече рискове.

Форумът прие призив към Европейският съюз 5 годишният мораториум за разширяването на съюза , въведен  от Юнкер да бъде отменен. Този мораториум е нанесъл психологически вреди на хората в страните, засегнати от него.

И двамата, Лютви Местан и Грейм Уотсън са на мнение, че Турция понася най-тежък удар от бежанската криза и затова разговорите за влизането й в ЕС трябва да се подновят.

Според сър Уотсън Европа не се справя с проблема, който създава бежанската вълна, няма подготовка и е подценила „Ислямска държава“.

Европейските либерали не смятат, че напливът от бежанци е заплаха за Европа. Те добавят, че това са нова кръв и нови идеи, които ще тласнат напред развитието на съюза, тъй като не се намираме в музей, а от бежанците могат да се извлекат доста ползи.

Етикети: new, Ахмед Доган, Грейм Уотсън, ДПС, Лютви Местан, орден за храброст, покушение,принос в европейския либерализъм./razkritia.com

Ако статията Ви е информирала или просто ви е допаднала, моля СПОДЕЛЕТЕ я с приятелите си. Екипът на informaciq.net ще Ви бъде благодарен.

реклама:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *