Ахмед Доган отличен с медал за храброст! Ето защо

120307202907-460x325

 

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган бе награден с медал за храброст от водача на европейските либерали Грейм Уотсън

Лидерът на ДПС в сянка Ахмед Доган бе награден с медал за храброст заради големия му принос за развитието на либерализма в България. Решението да наградят Доган е взето след опита за атентат  срещу него на 19. 01. 2013 година.

По време на конференцията на ДПС, на която Ахмед Доган подаде оставка, бе насочен срещу него пистолет от делегата Октай Еминахмедов. На това представително събитие присъства и Грейм Уотсън и стана свидетел на опита за покушение.

Наградата бе връчена на сегашния лидер на ДПС Лютви Местан, който ще я предаде на наградения Почетен лидер на ДПС.

Лютви Местан и Грейм Уотсън се срещнаха в София на форум под домакинството на ДПС. На него бе обсъдено сегашното положение на Европейския съюз по повод бежанската криза. Европа трябва да е пъстра и разширена, а не затворена в себе си, заяви Лютви Метан. Всяка изолация на ЕС носи голяма нестабилност и повече рискове.

Форумът прие призив към Европейският съюз 5 годишният мораториум за разширяването на съюза , въведен  от Юнкер да бъде отменен. Този мораториум е нанесъл психологически вреди на хората в страните, засегнати от него.

И двамата, Лютви Местан и Грейм Уотсън са на мнение, че Турция понася най-тежък удар от бежанската криза и затова разговорите за влизането й в ЕС трябва да се подновят.

Според сър Уотсън Европа не се справя с проблема, който създава бежанската вълна, няма подготовка и е подценила „Ислямска държава“.

Европейските либерали не смятат, че напливът от бежанци е заплаха за Европа. Те добавят, че това са нова кръв и нови идеи, които ще тласнат напред развитието на съюза, тъй като не се намираме в музей, а от бежанците могат да се извлекат доста ползи.

Етикети: new, Ахмед Доган, Грейм Уотсън, ДПС, Лютви Местан, орден за храброст, покушение,принос в европейския либерализъм./razkritia.com

Ако статията Ви е информирала или просто ви е допаднала, моля СПОДЕЛЕТЕ я с приятелите си. Екипът на informaciq.net ще Ви бъде благодарен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *