Ти го заслужаваш! Уникални реклами на кокаин показват любовта на САЩ към дрогата (СНИМКИ)

Вашингтон, САЩ
Рекламни материали от 70-те години на миналия век на аксесоари за кокаин, като лъжички от слонова кост и златно бръснарско ножче, се появиха отново на бял свят. Рекламите, изрязани от списания за дрога, издавани между 1976 и 1981 година, представляват предимно лъскави снимки на жени, радващи се на наркотика. Те бяха публикувани в портала Reddit.Въпросните материали показват екстравагантните приспособления, като изумрудени лъжички и сламки от слонова кост за незаконния кокаин. Причина за спомена от миналото е сериала Narcos на Netflix, посветен на престъпленията на Пабло Ескобар. Фенове на сериала са решили да припомнят на обществото образите, които са възхвалявали употребата на наркотици в близкото минало.

В САЩ употребата на наркотици е незаконна, но рекламирането на периферията за употребата е законна, а в момента предметите за пушене на марихуана са се превърнали в огромна индустрия след легализирането й в редица щати.

Както става ясно от рекламните материали, кокаинът е бил лидер на пазара през 70-те години. Рекламите на компании като Sno-Blo, предлагащ гард за носа, и The Blue Lady, изборът на ценителите на кокаина, често показват как млади жени се радват на техните продукти и белия прах.

Употребата на наркотици в САЩ достигна своя пик през 1979 година. Тогава всеки 10-ти американец е употребявал дрога редовно.

http://www.blitz.bg/Ако статията Ви е информирала или просто ви е допаднала, моля СПОДЕЛЕТЕ я с приятелите си. Екипът на informaciq.net ще Ви бъде благодарен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *