Оскверниха джамия със свинска глава на минарето

Гоце Делчев, България
Джамията „Караджа паша“ в Гоце Делчев отново беше осквернена. Отрязана свинска глава е закачена на минарето в първия ден от мюсюлманския празник Рамазан. Провокацията е забелязана в следобедните часове вчера от случайни минувачи.„Що за толерантност и взаимно уважение е това“, коментира районният мюфтия Айдън Мохамед, който публикува и снимки на поруганата джамия в профила си във Фейсбук.

„За пореден път безнаказано в община Гоце Делчев по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан се прави опит за нарушаване на етническия мир в Република България“, се казва в гневна декларация на Общинския съвет на ДПС в Гоце Делчев и Областния съвет на партията на Лютви Местан.

Документът е изпратен до премиера Бойко Борисов, министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров и до ДАНС, пише struma.bg.

„Уважаеми ръководители на гореописаните институции, дори обикновеният човек вижда, че трайно и тенденциозно се извършват организирани и подривни дейности срещу държавата, срещу мира в страната ни. А вие!? Явно в община Гърмен сценаристите не постигнаха желания резултат и сега се опитват да го постигнат в община Гоце Делчев“, посочват от ДПС, пише „Инфомрежа“.

От партийната структура в Гоце Делчев обявиха, че остро осъждат тези действия, които според тях целят дестабилизация на България и нарушаване на етническия мир.

Неотдавна на входа на мюфтийството в общината бяха надраскани надписи „Турците вън”, „Мразим ви”. На предишния месец Рамазан беше сложен кръст на минарето на „Караджа паша”. По-рано пък мюфтийството осъмна със закачена свинска глава на входната врата, припомни местният лидер Ведат Хюсеин.

Той допълни дългия списък и с нацистките надписи по клуба на Областния съвет на ДПС в Гоце Делчев. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *