Уникален момент: Охранител избутва терорист от джамия секунди преди взрива (ВИДЕО)

suicide

 

Потресаващ момент е заснет от камера за наблюдение. На кадрите се вижда как охранител избутва терорист-камикадзе извън джамия, като спасява живота на десетки души в храма, но жертвайки своя. На клипа се вижда как активист на „Ислямска държава”, облечен в женскидрехи, се опитва да влезе в ждамията Имам Хюсеин в Дамам, Източна Саудитска Арабия.Преди обаче да успее да прекрачи прага на храма, охранителят се намесва и започва да го избутва навън. Секудни по-късно двамата изчезват от обхвата на камерата и следва огромен взрив. Джихадистът е задействал бомбата, убивайки себе си и трима други души. Атентатът бе извършен по-миналия петък, 29 май.

Самоличността на човека на екрана не е известна, но впоследствие е установено, че 25-годишният Абдул Ал Арбаш и неговия братовчед Мохамед Бин Иса са били двамата пазачи-доброволци, които са подгонили терориста. 

Ал Арбаш, учил за електроинженер в държавния университет на Уичита в американския щат Канзас, е пазил вратата заедно с Мохамед бин Иса, когато е започнала самоубийствената мисия на терориста. Нападателят, идентифициран като Абу Джандал Ал Джазрауи, е бил облечен като жена и се е опитал да се промъкне в джамията, която е била пълна с шиити. Виждайки, че няма да може да проникне, той се опитал да подкара кола, която да блъсне въввхода на храма, но е бил спрян от двамат мъже. Когато ал Арбаш и бин Иса разкрили пъкления план на камикадзето, то задействало бомбата на паркинга до джамията. 

Видео: https://youtu.be/6uSxFbASa4c

Източник: http://bradva.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *