ШОКИРАЩО РАЗКРИТИЕ! 93 секунди преди да се разбие, Лубиц опитал да вдигне самолета

1_9517

 

Преди падането на самолета на германската компания Germanwings вторият пилот Андеарс Лубиц е опитал да вдигне самолета. Това е станало 93 секунди преди фаталния удар на машината в скалите. Това твърди доклад на Френското бюро за разследване на авиокатастрофи (ВЕА), цитиран от „Билд”.

Според експертите вторият пилот се е опитал да измени ръчно курсът на самолета, но автопилотът е продължил да работи и еърбъсът се е разбил. Задава се въпрос – какво точно е искал да направи Лубиц? Дали е изпаднал в паника, или е искал да предотврати катастрофата?

Ако е искал да прекъсне контролираното снижение, то е възможно просто да се е опитвал да контролира машината и да я извади от падането, преди да се върне първият пилот, пише БЛИЦ.

В доклада се казва дословно:” Една минута и 32 секунди преди разбиването на самолета черната кутия е записала опит от пилота в кабината в продължение на 30 секунди да спре падането и да върне машината към издигане. Но неговите усилия не са довели до изключването на автопилота и самолетът се е разбил”.

Източник: http://bradva.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *