Петима губернатори отрязаха премиера

Областните управители на Велико Търново, Разград, Хасково, Шумен и Кърджали излязоха в отпуск и не напуснаха постовете си

София, България

Петима областни управители, които са и кандидати за народни представители, отказаха да изпълнят указанието на служебния премиер да подадат оставки, пише „Преса“. Георги Близнашки ги призова да освободят постовете си в понеделник по време на работна среща, посветена на организацията на изборите.

Губернаторите на Велико Търново – Георги Рачев, на Разград – Стоян Ненчев, на Хасково – Кадир Исов, на Шумен – Венцислав Венков, и на Кърджали – Бисер Николов, бяха категорични, че са изпълнили задълженията си и са подали молби за отпуск.

„Призивът на служебния премиер Георги Близнашки е нелегитимен. Аз съм в отпуск, както е според изискванията на закона, и нямам намерение да подавам оставка“, коментира  областният управител на Разград Стоян Ненчев, който е и водач на листата на БСП в региона.

„Няма да подавам оставка като областен управител, но от понеделник съм в отпуск. Не съм назначен от премиера Близнашки на този пост и затова не смятам да се вслушам в апела му“, каза губернаторът Кадир Исов. Исов е четвърти в листата на ДПС в Хасково.

И шуменският областен управител Венцислав Венков няма да се оттегли от поста си. Областният управител на Велико Търново инж. Георги Рачев засега няма да подава оставка. Той е втори в листата на БСП и излиза в отпуск за кампанията. „Подал съм молба за отпуск. Не знам какво ще решат“, беше лаконичен областният управител на Кърджали Бисер Николов. Той е втори в листата на БСП.

http://www.blitz.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *